Sustainable Moments is een groep Groningers die zich op een laagdrempelige manier inzet om keuzes voor de wereld van overmorgen te normaliseren. Want we gaan met z’n allen in de goede richting, maar we zijn er nog niet. We zijn er voor de mens; wie zich dan ook maar onder die categorie schaart.

Een bewuster leven

Nederlanders worden steeds bewuster van de impact van hun keuzes op onze omgeving en de toekomst. Een deel streeft actief en bewust naar beter, door meestal voor de duurzame optie te gaan. Een aanzienlijk groter deel is bewust van consequenties, maar kiest uit gemak, geldgebrek, of om andere redenen voor minder of zelfs niet duurzaam. En sommigen, die ontkennen gewoon dat wij de aarde verwoesten als we zo doorgaan.

Sustainable Moments is er voor de groep die ziet dat dingen beter kunnen, maar simpelweg niet goed weten hoe. Of waar ze terecht kunnen. We laten de consument (jong én oud!) zien hoe je een leuk en comfortabel leven kunt leiden én tegelijkertijd iets bijdraagt aan een betere wereld. We laten alternatieven zien; we wijzen zeker niet met het vingertje naar wat allemaal beter zou kunnen.

Waarom niet de wereld van morgen, maar van overmorgen? Omdat we voor morgen eigenlijk al te laat zijn. Vandaag iets veranderen heeft morgen nog niet direct impact, maar overmorgen waarschijnlijk wel. En alle kleine beetjes helpen!

Missie en visie

Onze missie
Mensen inspireren om keuzes te maken voor de wereld van overmorgen. En om ze handvatten mee te geven voor het maken van die keuzes. Onderdeel daarvan is het stimuleren van de lokale, duurzame economie. Betrokken, lokale ondernemers laten profiteren is namelijk ook goed voor de wereld van overmorgen.

Onze visie
Als we onze planeet willen redden, dan moeten we allemaal iets doen. Keuzes voor de wereld van overmorgen zouden vanzelfsprekend moeten zijn.

Samenwerken

We geloven in de kracht van samenwerken. Met onze partners en met duurzame ondernemers willen we laten zien dat het maken van bewuste keuzes tegenwoordig eigenlijk al relatief snel, goedkoop en eenvoudig kan.

Bovendien zetten we ons in voor de lokale, duurzame ondernemer. Zo leggen we verbindingen tussen beleidsmakers en ondernemers die zich in hun bedrijfsvoering al (deels) inrichten op de wereld van overmorgen of die de stap willen maken.

Wil je weten wie de mensen achter Sustainable Moments zijn? Meer info over ons team vind je hier.