Sustainable Moments (SuMo) is opgezet door groepje Groningers met een missie. Wij willen andere Groningers helpen met het maken van duurzamere keuzes. Of het nou om mode, voedsel of om lifestyle gaat: SuMo wijst je de weg. Daarnaast verbinden we designers, retailers en innovatieve ondernemers met elkaar.

Wie zijn de drijvende krachten achter Sustainable Moments? En wat heeft hen geïnspireerd om zich hiervoor in te zetten? Maak kennis met Team SuMo!

Floor Kuipers

Als groot liefhebber van duurzame mode en met haar project- en organisatie ervaring bij Buro Bries is Floor dé aangewezen persoon om SuMo te coördineren. Floor heeft een groot netwerk aan ondernemers en haar grote kwaliteit is het verbinden van verschillende partijen. Haar motto; ‘Samen bereik je immers meer dan alleen’, is precies waar SuMo voor staat. Bij Buro Bries staat sociale en maatschappelijke impact centraal (zie Social Impact Day Noord) en dit is iets wat Floor graag naar voren wil brengen tijdens SuMo. Floor ‘vertrekt niet zonder impact’ Kuipers’ enthousiasme voor dit onderwerp werkt aanstekelijk en zal je inspireren. Tik haar dus zeker even op de schouder voor een praatje tijdens SuMo!

Douwe Kooistra

SuMo is van oorsprong een initiatief vanuit Groener Groningen, een collectief van Groningse ondernemers dat zich specifiek richt op duurzaamheid. Douwe had als een van de initiatiefnemers van Groener Groningen de ambitie om een groter evenement te organiseren en op deze manier onder andere duurzame mode in Groningen op de kaart te zetten. Buiten mode vindt hij het belangrijk bezoekers en inwoners van de stad Groningen te laten zien hoeveel leuke en groene zaakjes Stad eigenlijk al rijk is. Kijk ook eens op www.beeton.eu, het online platform dat Douwe creëerde voor bloggers die schrijven over een groener en duurzamer leven, in de breedste zin van het woord. Douwe ‘de duurzame Viking’ Kooistra kan je vol passie alles vertellen over allerlei duurzame keuzes die je kunt maken. Spreek hem dus vooral aan tijdens SuMo!

Alexandra van der Zee

Alexandra is de oprichtster van het online platform My Slow World en kent als geen ander de wereld van duurzame mode. In deze persoonlijke blog deelt ze van alles over de wondere wereld van ‘slow fashion’ en ‘sustainable living’. Geen wonder dus dat Alexandra zich graag aansloot bij de organisatie van SuMo. Zij vindt het belangrijk om mensen te laten zien dat duurzaamheid geen stoffig begrip is, dat het juist iets is waar iedereen zich voor kan inzetten en dat het je niet hoeft te belemmeren in het dagelijks leven. Sterker nog, het is een verrijking! Alexandra van der Zee zal je alles kunnen vertellen over de huidige wereld van ‘fast fashion’ en waarom zij voor een andere richting, in mode maar ook op andere vlakken kiest. Slow down en geniet, zonder dat je anderen daarmee in de weg zit, vindt ze een van de belangrijkste dingen. Maak een praatje met Alexandra op SuMo of volg haar via Instagram @myslowworld !

Chantal Poog

Chantal is een grafisch ontwerper met het talent een boodschap strategisch visueel weer te geven. Door haar werk bij Mistral Merkactivisten heeft ze veel ervaring opgedaan, waar Sustainable Moments alleen maar gebaat bij gaat. Met haar grote netwerk en ongekend enthousiasme, is Chantal de uitgelezen persoon als art director SuMo een gezicht te geven. Wil je meer weten over het zichtbaar maken van je bedrijf? Maak dan een praatje met Chantal op het Sustainable Moments Festival.

Maurits Binnema

Maurits (mauritsbinnema.nl) is een startende programmeur die oog heeft voor de ervaring van de klant. Zijn producten moeten overzichtelijk, makkelijk te navigeren en vooral aansprekend zijn voor de gebruiker. Toen we voor Sustainable Moments opzoek waren naar een websitebouwer was er direct een klik. Naast zijn interesse voor programmeren is Maurits ook geïnteresseerd in een duurzamer leven en inspireert hij graag anderen om dit ook te doen.

Alet Dekker

Alet heeft al diverse dingen gedaan, maar heeft eigenlijk maar 1 droom. Ze wil freelance (parttime) tekstschrijver worden. Toen we met haar in contact kwamen voor Sustainable Moments leek het de uitgelezen kans voor Alet om een eerste klus aan te nemen. Daarnaast snapt Alet precies wat we zoeken. Zij wil net als vele anderen graag stappen maken naar een duurzamer leven, maar weet niet goed waar ze moet beginnen. En toen kwam Sustainable Moments. Wil je samen met Alet praten over duurzaamheid of haar andere toekomstplannen? Maak dan even een praatje tijdens SuMo!