Ontdek mogelijkheden voor een meer bewust leven op onze Sustainable winkelroute met alle duurzame hotspots van Groningen. Kom langs en laat je inspireren door alles wat Groningen al te bieden heeft: van lokale designers die duurzame projecten doen tot restaurants die alleen met lokale producten werken.

De Musjes
De Musjes

Zwanestraat 25

Met het kopen bij deze kinderkledingwinkel help je als consument de planeet. Het assortiment van Musjes is namelijk vrij van kinderarbeid en garandeert fairtrade productie en natuurlijke materialen. Musjes gaat zich de komende tijd bezighouden met de verduurzaming van de toelevering naar de winkel om zo nog groener te worden.

Marquant Department
Marquant Department

Oude Boteringestraat 1-1

Een winkel met prachtige merkkleding, waarvan het grootste gedeelte van kleding van duurzame merken afkomstig is. Ook kan je deze winkel vinden in de app "Eerlijk winkelen" De ambitie van Marquant Department is om hun volledige assortiment duurzaam in te kopen.

Het Land van Kokanje
Het Land van Kokanje

Oude Boteringestraat 9

Dit restaurant gebruikt alternatieve bereidingswijzen om hiermee afval te verminderen. Daarnaast kan je hier genieten van heerlijke gerechten gemaakt met seizoensproducten. Het Land van Kokanje focust zich al op de vermindering van gas en stroom, maar hebben de ambitie hun pand beter te isoleren om hiermee nog meer te besparen.

Simsalabim
Simsalabim

Folkingestraat 12

Deze eigengereide winkel heeft een prachtig assortiment aan duurzame merken. Simsalabim let bij inkoop op natuurlijke materialen en de werkomstandigheden waarin de kleding wordt gemaakt. Uiteraard krijg je die goede kleding alleen mee naar huis is een papieren tasje.

Tim Tom
Tim Tom

Nieuwe Ebbingestraat 19

Iets wat als hobby begon veranderde in een stijlvolle woonwinkel met een prachtig assortiment aan tweedehands meubels en woonaccessoires. Alle producten van Tim Tom krijgen bij hun klanten een nieuw leven. Wat leuk is om te weten dat Tim Tom hun verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk hergebruikt. Zo komt alles netjes, maar ook milieuvriendelijk bij de klant.

Heksenketel
Heksenketel

Folkingestraat 12b

Deze damesmode zaak wordt gerund door Groningse modemakers. Dit betekent een assortiment van lokale producten die CO2 neutraal in de winkel komen. Daarnaast heb je de kans om in Heksenketel de maker te ontmoeten. Wist je trouwens dat door het kopen bij deze kleinschalige makers dit gepaard gaat met veel minder afval?